Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Patří mezi známé osobnosti, které když můžou, rády pomůžou. Po své účasti ve StarDance uspořádala Jitka Schneiderová (51) velkou taneční show Díky tanci a vybrala nemalé finanční prostředky na projekt Hledáme rodiče, který podporuje opuštěné a ohrožené děti.

Kromě potřebných dětí podporuje jedna z nejobsazovanějších českých hereček také české paralympioniky. Naposledy nás Jitka pozvala do centra současného umění DOX na vyhlášení výsledků Česko-slovenského poháru 2019, který společně uvedli v život Český svaz tělesně postižených sportovců a Slovenský paralympijský výbor.

„Jsem s těmito úžasnými lidmi v kontaktu od roku 2017 a snažím se pomáhat alespoň tím, aby se o nich víc vědělo. Je potřeba vědě, jací jsou to neuvěřitelní sportovci a obdivuhodně se dokáží poprat s hendikepem," uvedla s nadšením Jitka a dále dodala: „Potkat se s nimi a vidět, co dokážou, je radost. Vždycky si říkám, že moje starosti jsou nic proti tomu, co musí překonávat oni.“

Večer, který byl vyvrcholením kvalifikačního závodu na paralympiádu v Tokiu, moderovala Jitka společně s Janem Nevrklou. Všem účastníkům, kteří se vydají reprezentovat naši zemi do Asie, drží Jitka palce. „Budu jim na dálku strašně fandit a dost často volat. Mají šance na medaile,“ říká s nadšením Jitka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám