Hlavní obsah
Článek

Tomáš Klus (37) to schytal od některých fanoušků, kterým se nelíbilo, že zlehčuje hrozbu zákeřného koronaviru, který zasáhl Čínu a už se objevil i v Evropě. Klus se snažil naznačit, že chřipka zatím zabila mnohem víc lidí. Varoval před zbytečnou panikou.

„Toho strachu, co denně nasáváme, se bojím víc než morové rány. Čeří totiž nenávist. Zase mi píšete, že co budu dělat, až budou mé děti kašlat krev, po tom, co jsem zveřejnil status o koronaviru. Stejně jste mě strašili uprchlíkama, že budou masově znásilňovat mé dcery,“ reagoval na kritiku Klus.

A pokračoval: „Co to z nás vlastně hovoří? Jak to, že palčivé jsou katastrofy až v momentě, kdy ohrožují bezprostředně naše komfortní zóny; do té doby a po jejich vytěsnění za hranice, je nám příčina šumák? Proč tolik pozornosti, co těch 81 obětí, nebudí sběrné tábory v Řecku, kde se jako k infekčním chováme k lidem stiženým válkou; co s nimi bude? Lépe řečeno, co bude s lidstvem, které se začíná chovat nelidsky?“ ptal se Klus.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Toho strachu co denně nasáváme se bojím víc, než morové rány. Čeří totiž nenávist. Zase mi píšete, že co budu dělat až budou mé děti kašlat krev, po tom, co jsem zveřejnil status o koronaviru. Stejně jste mě strašili uprchlíkama, že budou masově znásilňovat mé dcery.. Co to z nás vlastně hovoří? Jak to, že palčivé jsou katastrofy až v momentě, kdy ohrožují bezprostředně naše komfortní zóny; do té doby a po jejich vytěsnění za hranice, je nám příčina šumák? Proč tolik pozornosti, co těch 81 obětí nebudí sběrné tábory v Řecku, kde se jako k infekčním chováme k lidem stiženým válkou; co s nimi bude? Lépe řečeno, co bude s lidstvem, které se začíná chovat nelidsky? Panika je na místě, ale aktivizovat by se měl soucit a odhodlání pomáhat si bez rozdílů dresů, nikoli tendence separovat (se). Žijeme v globálním světě, což nese benefity, ale i výzvy vypořádat se s globálními problémy, jež nelze ustát jinak než spolu. Nezlehčuji hrozbu, jen upozorňuji na meritum věci. Nebuďme ovce, co se dají do pohybu jen hrozbou vlka. #❤️ #️ #sp⭕️lu

Příspěvek sdílený spolu@tomasklus.cz (@tomas_klus), Led 28, 2020 v 1:20 PST

„Panika je na místě, ale aktivizovat by se měl soucit a odhodlání pomáhat si bez rozdílu dresů, nikoli tendence separovat (se). Žijeme v globálním světě, což nese benefity, ale i výzvy vypořádat se s globálními problémy, jež nelze ustát jinak než spolu. Nezlehčuji hrozbu, jen upozorňuji na meritum věci. Nebuďme ovce, co se dají do pohybu jen hrozbou vlka,“ zafilozofoval si zpěvák.

Souhlasíte s Tomášem Klusem a jeho názory na strach z šíření koronaviru?
Ano, má pravdu
61,9 %
Ne, nesouhlasím
32,4 %
Nevím, nerozumím mu
5,7 %
Celkem hlasovalo 28256 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám