Hlavní obsah
Famous
Článek

Švédové po téměř sedmdesáti letech znova budou považovat sex se zvířaty za zločin. Soulož se zvířetem bude totiž podle zákona na ochranu zvířat týráním. Nová legislativní úprava přitom ve Švédsku bude nadále kriminalizovat jakékoli bezohledné a bezcitné zacházení se zvířaty.

Sex se zvířaty byl ve Švédsku dekriminalizován v roce 1944. „Víme, že při použití zvířete k sexuálnímu potěšení bývá tomuto zvířeti vážně ublíženo,“ tvrdí Eva Eriksson, guvernérka Värmlandu, která zákon připravuje už od roku 2009.

Podle ní přitom sex se zvířaty usnadňuje v posledních letech internet. Ten je plný pornografie zaměřené na zoofilii, lze na něm především sehnat přes inzerát zvíře, které je pak k sexu používáno.

Eriksson tvrdí, že podle nového zákona bude sice sex se zvířaty trestný, nebude ale tak tvrdě trestán jako při vážném ublížení na zdraví a životě zvířete, kdy je ohavně fyzicky týráno.

„Výjimkou v zákoně samozřejmě bude sexuální stimulace zvířat za účelem páření, získávání pohlavních buněk a kvůli jiným veterinárním procedurám,“ tvrdí Eriksson. Nový zákon bude přísněji trestat přestupky a trestné činy, bude také přísněji hlídat šlechtění, chov exotických zvířat a zakazuje vystupování slonů a lvounů v cirkusech.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám