Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

„Skvělá zpěvačka, nadějná autorka a vynikající kytaristka,” říká hudební producent Martin Ledvina o osmnáctileté Tereze Balonové, nové tváři české popové hudby. Za sebou toho má, navzdory nízkému věku, už poměrně dost. Poprvé koncertovala už ve 12 letech, v 17 vyhrála festival Porta, vydala debutové EP Zhasni den, absolvovala 40 koncertů s kapelou Jelen a předskakovala skupině Divokej Bill. Nyní vydala nový singl s videoklipem.

Píseň se jmenuje Neposloucháš a podle Balonové, která je autorkou hudby i textu, vypovídá o dnešní době, „kdy na sebe sice mluvíme, ale často se vůbec neposloucháme“. „Píseň je pro mě i milostnou zpovědí a příběhem toho, že každý z nás někdy myslí na někoho, na koho by zrovna myslet neměl nebo nechtěl,“ říká Tereza.

Ta vedle zpěvu, psaní textů a skládání hudby disponuje i dalšími talenty. „Tereza plynule přechází od nástroje k nástroji, a s každým si dělá, co chce. Vládne andělským hlasem, který ve svojí vyzrálosti a emocionálnosti nemá obdoby,” říká Ledvina.

Balonová se doprovází kytarou a looperem, zařízením, které nahrává a vrství zvuky přes sebe. Používá ho i její největší vzor, britský zpěvák Ed Sheeran. Příští rok chce Balonová vydat debutové album.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám