Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tomáš Řepka (50) byl začátkem ledna podmíněně propuštěn z výkonu trestu v plzeňské věznici. Podle rozhodnutí krajského soudu, který došel k opačnému názoru než okresní soud, prokázal bývalý fotbalista polepšení.

Bouřlivák, který za svou fotbalovou kariéru nasbíral 20 červených karet, se podle vedení věznice ve svém oddíle aktivně zapojoval do úklidových prací a jiných činností a svým chováním a přístupem k plnění povinností ve výkonu trestu prokázal polepšení. Zároveň získal kladné hodnocení z pekárny, kde pracoval během svého výkonu trestu. „Jeho vystupování je na požadované úrovni. Žádné konflikty nevyvolává. Dostal jednu kázeňskou odměnu,“ napsalo vedení věznice, jak uvedly Novinky.cz.

„Je třeba si uvědomit, že Tomáš Řepka je ve výkonu trestu odnětí svobody poprvé. Pozitivně lze vnímat to, že během pobytu ve věznici plnil vyživovací povinnosti. Jako mimořádný a pro rozhodnutí soudu významný je i postoj ředitele věznice, který se k návrhu odsouzeného na podmíněné propuštění připojil,“ uvádí krajský soud v odůvodnění svého rozhodnutí.

I když krajský soud Řepku podmíněně propustil jen dva měsíce poté, co mu okresní soud žádost zamítl, zohlednil i všechny negativní aspekty a uložil mu tříletou zkušební dobu s probačním dohledem a povinností uhradit způsobenou škodu: „Jde zejména o inklinaci k páchání trestné činnosti v poměrně krátkém časovém horizontu. Stejně tak dosavadní přístup odsouzeného k úhradě způsobené škody nebyl úplně jednoznačný a přesvědčivý.“

Řepka podal žádost o podmíněné propuštění už v listopadu, což bylo příliš brzy a neuplynula ani jedna třetina trestu. Rozhodování krajského soudu probíhalo později, když už byla tato podmínka splněna.

Bývalý obránce Sparty byl odsouzen za zpronevěru luxusního vozu, internetové útoky na svou exmanželku Vlaďku Erbovou (42) a opakované řízení vozidla v opilosti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám