Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Opravdu se dá věřit, že je soutěž Český slavík regulérní? Každý rok se objeví někdo, kdo to zpochybňuje. Letos je toho ale najednou až příliš. Poté, co byly podivně jen krátce před vyhlášením výsledků ankety vyřazeny hlasy pro recesistické seskupení Partička, se objevila i skupina Kroky Michala Davida, jíž organizátoři upřeli všechny zaslané esemesky.

„Jsme jediný autorizovaný revival v Česku. Podporuje nás přímo Michal David. V létě jsme odehráli mnoho koncertů, jež navštívilo vždy minimálně deset tisíc návštěvníků. Ohlas byl velký. Dalo se tudíž čekat, že naše Kroky Michala Davida (63) se slušně umístí v Českém slavíku. Vždyť jen ve fanklubu máme evidováno téměř tisíc fanoušků,“ řekl Super.cz člen kapely Roman Andrlík.

Když však vešly v neděli ve známost kompletní výsledky Slavíka v kategorii Skupina, hudebníky čekal šok – vůbec se neumístili. „Věděli jsme od našich fandů, že je to nesmysl. Minimálně sto padesát z nich se dušovalo, že nějaké hlasy odeslali. Tak dlouho nás bombardovali dotazy, až jsme kontaktovali organizátora Českého slavíka Jaroslava Těšínského. Asi během tří hodin se nám ozval zpět a omluvil se nám, že nějakým nedopatřením nebyly hlasy pro Kroky Michala Davida započítány. Gratuloval nám k prémiovému umístění v této anketě a asi během pěti minut jsme skutečně byli zařazeni na 79. až 80. místo s 423 hlasy,“ vysvětluje Andrlík s tím, že takový počet hlasů není malý a neměl by se jen tak ztrácet.

„Co k tomu mám říct? Kluky znám. Anketa patří panu Těšínskému, a on si to tam všechno řídí,“ pokrčil rameny překvapený Michal David, který se letošního vyhlašování nezúčastnil kvůli osočení televize, že sám s Jiřím Pomejem kupčí s hlasy.

„Jak máme mít po této zkušenosti k Českému slavíkovi důvěru? Přijde nám, že to je celé předem zrežírované divadlo,“ dodal nekompromisně Andrlík, který v Krocích Michala Davida spolupracuje se známými muzikanty - zpěvákem Petrem Dickem, kytaristou a zpěvákem Davidem Laštovkou a zpěvačkami a půvabnými tanečnicemi Dominikou a Renné.

Reklama

Další články

Načítám