Hlavní obsah
Článek

Líčení k herectví neodmyslitelně patří. Jsou herci, kteří chvíle ve vizážistickém křesle uvítají a například si opakují scénáře, pro jiné je líčení noční můrou.

Své o tom ví i Vlastina Svátková (42), která ve filmu Můj příběh ztvárnila hlavní hrdinku, baletku, která je svým manželem týraná a popálená v obličeji. Kvůli tomu trávila herečka nespočet hodin v maskérně, kde jí vizážistka pomocí silikonů a dalších látek vytvářela jizvy a rány na obličeji. Bohužel, Vlastina má citlivou pleť a z líčidel dostala nepříjemnou alergickou reakci.

„Už po testu jsem měla velké popálené fleky, a tak jsem si říkala, že buď z role odstoupím, nebo se to bude muset nějak vyřešit,“ vypráví herečka.

Jenže pro tuto roli byla jako stvořená a nikdo si nechtěl připustit variantu, že by hlavní hrdinku hrál někdo jiný. Vizážistka tedy musela vymyslet jinou alternativu. O pomoc nakonec poprosila až v Hollywoodu.

„Díky kolegovi jsem se dostala až k hollywoodskému maskérovi Nicku Dudmanovi, který byl tak laskavý a poradil mi speciální mezisložku na ochranu pleti, kterou mám na masku použít, aby ji Vlastina snesla. Takže vlastně Nick Dudman zachránil Můj příběh,“ uvedla maskérka Adéla Anděla Bursová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám