Hlavní obsah
Článek

Módní návrhářka Ivana Follová pracuje v branži už skoro čtyři desítky let. Je mj. dvorní návrhářkou operní pěvkyně Dagmar Peckové, které navrhla i svatební šaty. Oběma jim vyhovuje extravagantní styl, takže si padly do noty.

"Jen Dagmar tehdy chtěla červené v mém stylu barvení, ale mně se tehdy červená nějak nedařila. Tak jsem jí navrhla alternativu zlatých, a právě takové nakonec měla," svěřila Follová, která nám svatebky naší slavné pěvkyně mohla ukázat díky tomu, že má k dispozici celou sbírku jejích modelů.

"Loni jsme měli výstavu v Uměleckoprůmyslovém muzeu, kde byly všechny róby, které jsem jí v průběhu pětadvaceti let navrhla a ušila pro vystoupení, tam se sešla celá její šatna, protože nepředloženě řekla, že má všechny schované," smála se návrhářka.

U Peckové se inspirovaly i mnohé její kolegyně, takže si u Follové svatební šaty nechává šít například mladá sopranistka z Národního divadla Eva Kývalová. "Trošku se nám ta generace omladila, i s ní bude určitě spolupráce výborná, protože je podobně střelená. Mám ráda ženy, které jsou trošku výstřední a dokážou se bavit a netrvají na tom, že chtějí jenom klasiku," dodala Follová, u které by se daly klasické princeznovské krajkové šaty najít jen stěží.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám