Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Joaquin Phoenix (45) si za roli Jokera odnesl další cenu. Po Zlatých glóbech a Critics´ Choice Awards zabodoval i na Screen Actors Guild Awards (SAG). Je také horkým favoritem na Oscara.

„Musím poděkovat svojí mamince. Mami, vždycky jsi byla mojí největší inspirací. I když mě sebelítost svedla na scestí, nevzdala jsi to se mnou... Vážím si tvojí podpory,“ uvedl poté, co si na cenách kritiků převzal sošku pro nejlepšího herce hlavní role.

A stejně jako na Zlatých glóbech se v proslovu dotkl ekologie. „Masný a mléčný průmysl je třetí největší příčinou klimatických změn. Je tu něco, co můžete udělat už teď i zítra, a to rozhodnout se, co konzumujete,“ vyzval přítomné herec.

Na nedělních SAG Awards pak kromě poděkování vzdal hold zesnulému kolegovi Heathu Ledgerovi, který Jokera ztvárnil ve filmu Temný rytíř. Ten byl do kin uveden v roce 2008, půl roku po Ledgerově tragické smrti. Za roli získal mnoho cen včetně Oscara in memoriam.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám