Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pro práci je třeba skládat oběti. Karel Zima se věnuje příjemné práci, která ho naplňuje, a tak si nijak nestěžuje. Seriálový a divadelní herec exceluje v muzikálu Shrek v roli upovídaného oslíka. Během představení se celou dobu pohybuje na jevišti v nepohodlném kostýmu, ale snaží se v tom hledat pozitivní přednosti.

„Během představení jsem vlastně v kožichu, a takto celou dobu hrát a zpívat je tak trochu odtučňovací kúra,“ usmívá se s tím, že preciznost kostýmního provedení ale diváci určitě ocení.

Na chlupaté kostýmy je Zima poměrně zvyklý. O Vánocích jsme ho mohli vidět například v Troškově pohádce Čertova nevěsta v roli čerta.

Představitel svérázného Oslíka nedá na muzikálové představení Shrek dopustit. „Písničky jsou opravdu nádherné a zpívají se v podstatě samy, říká i Karel Zima, který s kolegy začátkem roku 2020 odehraje představení v arénách v Brně, Pardubicích a Liberci.

Diváci budou moci zhlédnout humorný pohádkový příběh jedné z nejoblíbenějších animovaných postav společně s výjimečnou muzikou za doprovodu živého orchestru. Česká verze nabídne stejnou orchestraci, jakou má americká předloha, tedy v počtu šestnácti hudebníků. K tomu širokou škálu doprovodných zvuků, kterých má být na tři sta.

„Věřím, že živý orchestr a sbory pod vedením dirigenta Františka Šterbáka budou mít neuvěřitelnou sílu a že muzikálový Shrek bude pro diváky nejen vtipná a velkolepá podívaná, ale také jedinečný hudební zážitek,“ říká producent Jiří Dušek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám