Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když dnes Jiřímu Zonygovi přejí lidé pevné zdraví, není to pro něj pouze fráze. Historicky první vítěz soutěže X Factor na tom totiž v nedávné době nebyl vůbec dobře. Zpěvák měl vážnou nehodu na motorce, do kolene se mu dostal agresivní zánět, a dokonce hrozilo, že mu budou nohu amputovat.

„Myslím, že to byl streptokok. Strašně to bolelo,“ vzpomíná na nepříjemné chvíle Zonyga, který musel absolvovat náročnou operaci. „Vše kolem mého kolene vypadalo dost drasticky a opravdu moc nechybělo a byl jsem bez nohy. Aspoň tedy podle lékařů. Je totiž dost možné, že prostě viděli, jak k tomu přistupuji, tak mi chtěli jen nahnat hrůzu, abych se opravdu více začal starat o zdraví a nejen o zpívání a hraní,“ popisuje Jiří.

Muzikálový zpěvák už díky perfektní péči lékařů funguje jako před nehodou. „Koleno je naprosto v pořádku a díky skvělým doktorům, hlavně díky panu doktorovi Chmuroviči, je dokonale funkční,“ říká Jirka, který nyní exceluje v hlavní roli v muzikálu Shrek.

„Tahle role je vzhledem k okolnostem určitě náročnější než mé role dosavadní. Práce s velkými hudebními tělesy je vždy skvělá a není to vůbec moje první zkušenost. Před pár lety jsem účinkoval jako sólista Metropolitního symfonického orchestru Brno, kde jsme hráli hity světových velikánů jako Led Zeppelin, Deep Purple, AC/DC, Van Halen, KISS atd. To byla panečku škola, takže mě hned tak něco nezaskočí a jsem připraven.“

Práce na dětském muzikálu je pro Zonygu náročná hlavně z hudebního hlediska. „Nebyla náročnější než jindy v jiných dílech, jen pracuji spíš s nahrávkami než notami, takže jsem spíš já trápil korepetitory,“ říká Jiří Zonyga, kterému vyvinutou energii kompenzují jiné klady. „Je to hlavně samotná hudba a přítomné tanečnice,“ směje se.

Reklama

Další články

Načítám