Hlavní obsah
Článek

„Ordinaci jsem dlouho sledovala a vždycky jsem si říkala, že bych v ní chtěla hrát, protože to je fungující velký seriál. Ale dlouho se to neplnilo, až teď je to tady a jsem tu. Říká se: Dej si pozor na to, co si přeješ,“ uvedla Mahulena Bočanová (57) o roli v nováckém seriálu.

V Ordinaci v růžové zahradě si zahraje lékařku Darinu, exmanželku Roberta Jaškówa (54) a matku Patrika Děrgela (35). „Darina není vysloveně kladná postava, má hluboký vztah ke svému synovi Patrikovi a jako každá máma je kvočna, která si ho hlídá. Patrik je krásný kluk a ona žárlí na jeho ženu, má pocit, že mu ho bere. V tomhle smyslu je potvůrka. Je to opozit svému muži, Mára v sukni, ale jako ženská je vždycky nebezpečnější,“ říká herečka.

Vtipné je, že když Bočanové na Nově řekli, že bude hrát s Děrgelem, první, co ji napadlo, bylo, že spolu budou mít milostnou zápletku. Jenže přišla studená sprcha. „Rychle mi vysvětlili: ‚Nene, vy budete hrát jeho maminku, paní Bočanová‘. Musela jsem se smát, jak jsem blbá. Jak si člověk vůbec neuvědomuje, že stárne, když je pořád obklopený mladými. Ale pobavilo mě to, říkala jsem si, že asi vypadám dobře, když ke mně chtějí dát pěknýho Děrgela. A pak jsem se probrala…,“ svěřila Mahulena.

Ta do seriálu nastupuje s novou sezónou, která má být díky novému způsobu snímání „modernější, ještě akčnější, dramatičtější i dojemnější“, slibuje televize. „Ordinace se natáčela jako dosud všechny dlouhodobé seriály na tři kamery jako televizní inscenace. Nyní točíme na dvě kamery jako film. Díky tomu získáváme více obrazových možností, můžeme lépe pracovat s ostrostí a diváka tím lépe navést k tomu, na co se má v danou chvíli soustředit,“ nastínil podstatu nového snímání šéfrežisér Braňo Holiček.

Reklama

Další články

Načítám