Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Stali se na čas fenoménem své doby. Kapela NightWork ale rozesmutnila své fanoušky, když v roce 2013 koncertem ve vyprodané O2 areně zahájila sloganem „2006-2013?“ svou tvůrčí pauzu. Pravdou je, že partička nebyla sdílná, co otazník na konci znamená a jestli se vrací a bude hrát, ale jedno je jisté. Otazník tam byl a najednou dostává význam.

Nyní po sedmileté odmlce se skupina ozývá s novým singlem -90-, ke kterému natočila i dobový klip. V něm se členové kapely Jakub Prachař, Jakub Antl, Ondřej Sluka, František Soukup a Jan Maxián vyzdobili nevkusnými převleky a příšernými parukami, ve kterých si chlapci z NightWork vždy libovali.

Klip byl vlastně dárkem k Vánocům těm, kteří si libují v době 90. let. Něco jako připomínku, jaké to tenkrát bylo. Nightworci s nadsázkou a kontroverzí sobě vlastní oprášili to nejhorší, co tehdejší doba z dnešního pohledu nabízela. Nechybí vyhlášení gauneři, fialová saka, mokasíny, bílé ponožky, ledvinky, kufříky a první mobily. Generace, která divoká 90. léta pamatuje, si tak může i nyní, 30 let po revoluci zavzpomínat.

„Drazí spoluobčané, kapela NightWork vám přeje hodně štěstí, hodně zdraví a tady je za nás taková písnička, která podle nás mapuje všechno dobré, co se tady stalo. Šťastný a veselý …“ dodává člen NightWork Kuba Prachař.

Jistě přijde spousta otázek, jestli kluci budou hrát, co přesně znamená svázaná oběť v klipu a co bude teď dál? Vrátí se do sestavy také frontman kapely Vojta Dyk? Na to si budeme muset počkat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám