Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nechce být známá pouze jako partnerka a matka dítěte miliardáře Karla Janečka. Lilia Khousnoutdinová se pokouší prosadit jako módní návrhářka.

S oděvním návrhářstvím rozhodně nezačíná. „Když jsem maturovala z Art & Design, část mého portfolia netvořily jenom kresby, ale také hotové šaty. Potom jsem pro sebe spoustu let navrhovala čas od času večerní šaty,” říká Lilia.

Inspiraci a touhu tvořit načerpala vystudovaná designérka zejména během svých cest po Asii. „Vždycky jsem chtěla něco neobvyklého, často víc extravagantního, než jsem dokázala v obchodech najít, a tak jsem si to nechala ušít na míru podle svého návrhu. Nicméně širší uplatnění tyto moje experimenty našly až ve chvíli, kdy se mi do rukou dostala bhútánská kira. Je to velký obdélníkový kus látky, který je základem tradičního bhútánského ženského kroje. “

Tvorba partnerky movitého podnikatele je dost specifická. Její šaty jsou řešeny netradičně. „Moje šaty určené pro slavnostní příležitosti jsou šité z ručně tkané kiry. Není to jen látka, každý kus je opravdové umělecké díl. Ale máme také kolekci elegantních ženských šatů pro každodenní nošení a nově také praktické kousky z bambusové splývavé viskózy pro těhotné a kojící ženy," popisuje Khousnoutdinová svou tvorbu, která je tvořena pevnými a pestrými ručně tkanými látkami převážně z bavlny a hedvábí.

Tvorba její nové kolekce značky Ecstatic Fashion, kterou vytváří společně s Ilonou Bittnerovou, ji zcela pohltila. „Každou kiru vybírám osobně. Pokaždé je kupuji osobně a přímo u tkadlen. Nejradši mám odlehlé oblasti, kde je pořád možné najít opravdu výjimečné vzory. Velkou roli hrají barvy a co nejkvalitnější provedení,“ dodává Lilia Khousnoutdinová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám