Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Úmrtí moderátorky Stanislavy Lekešové (†63) zasáhlo nejen její blízké a kolegy, ale také fanoušky. A že jich měla. O své nemoci Lekešová nemluvila, a páteční smutná zpráva tak byla bleskem z čistého nebe.

Televizní diváci Lekešovou na obrazovkách České, dříve Československé televize vídali dlouhé roky. Mezi lety 1985 a 1997 pracovala jako programová hlasatelka, následně si ji lidé oblíbili jako moderátorku pořadu Sama doma. Diváci milovali její kultivovaný projev, medový hlas a vždy usměvavou tvář. Spolupracovala také s Českým rozhlasem, kde moderovala pořady Host do domu, Blízká setkání nebo Je jaká je. V minulosti působila také na Frekvenci 1.

Lekešová o zdravotních potížích nemluvila, ani její blízcí kolegové netušili, že se něco děje. Vždyť ještě před měsícem se na obrazovkách objevila v pořadu Sama doma. Jako vždy milá, usměvavá, a i přes obrazovky šířící dobrou náladu. „Jsi pro mě nenahraditelná. Nikdy nezapomenu,“ napsala krátce poté, co byla zpráva o úmrtí Lekešové oznámená, její kolegyně Lucie Křížková.

Ani fanoušci nezapomenou. Už víc než sedm stovek jich, alespoň skrze sociální sítě, projevilo upřímnou soustrast, spolu se vzkazy, že paní Stáňa jim bude velmi chybět.

Reklama

Další články

Načítám