Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Příznivci recesistické skupiny Partička ze stejnojmenného pořadu televize Prima, jejímiž lídry jsou Richard Genzer (57) a Michal Suchánek (58), jsou vzteky bez sebe. Došlo totiž k vyřazení jejich idolů z ankety Český slavík. Kdyby přitom pořadatel nezakročil, skončili by mezi kapelami minimálně čtvrtí! "Je mi líto těch lidí, kteří tam poslali prachy," reagoval na to pro Super.cz Suchánek.

Partička má na Facebooku obrovskou fanouškovskou základnu, více než 150 tisíc obdivovatelů, a tak není divu, že po výzvě začali hromadně hlasovat. Celkově prý zaslali do Slavíka svým favoritům 10 320 hlasů, čímž by z fleku měli jistou bronzovou medaili mezi kapelami. A protože hlasy zaslané s umístěním na první místo, což logicky musel být tento případ, se přepočítávají na body v poměru krát tři, je možné, že Partička porazila i vítěze mezi skupinami, kapelu Kabát. Organizátor jim to ale nepřál a rázně zakročil.

"Organizátor ankety tuto situaci monitoroval a po zvážení všech okolnosti se rozhodl tento subjekt z ankety vyřadit. Stalo se tak s ohledem na zásadu fair play, zejména na ustanovení o nepřípustnosti organizovaného hlasování a fakt, že jde o televizní pořad a ne hudební skupinu," napsala ve svém prohlášení pořádající agentura Musica Bohemica. Je s podivem, že za organizované hlasování nepovažují žádosti nejznámějších zpěváků na svých stránkách, aby jim příznivci posílali hlas.

"Tato akce dokonce vedla organizátory ankety k zamyšlení, zda by v podobných případech neměla být udělena zvláštní cena, a sice Slavík za zlatou recesi," dodala agentura. Příznivci Partičky se brání tím, že jde mimo jiné i o hudebně improvizační seskupení a na umístění tak mělo nárok. A fanoušci Baníku se přitom mezi kapely loni směle mohli počítat...

Reklama

Další články

Načítám