Hlavní obsah
Článek

Herečka Sabina Laurinová (51) má během roku velmi nabitý diář, kromě práce také musí svůj čas věnovat výchově dcer Valentýně a Maje. My jsme ji navštívili v ateliérech seriálu Modrý kód, kde už čtvrtým rokem obléká zdravotnický mundúr jako vrchní sestra rubavského urgentu Mery Černá a ještě těsně před vánočními svátky natáčela.

„Na Vánoce se těším už kvůli společnému rodinnému volnu. Každoročně si přeju, aby příští Vánoce probíhaly v klidu. Ale vzhledem k tomu, že v prosinci až do poslední chvíle je nejvíc aktivit a pracovního vytížení, tak se mi to zatím žádný rok úplně nepodařilo,“ svěřila herečka.

Z toho, zda stihne napéct vánoční cukroví, se ale nestresovala. „Nejsem úplně odborník na x druhů cukroví, troufnu si říct, že vanilkové rohlíčky a linecké zvládám dobře, ale mám štěstí, že v mém okolí jsou lidi, které pečení vyloženě baví a naplňuje a dělá jim radost, když můžou udělat cukrovím radost i nám,“ míní.

A jak v rodině Sabiny Laurinové probíhá Štědrý den? "Vždycky ho trávíme doma v Praze a pak třeba na Silvestra odjedeme na hory. Jsme v určitých věcech konzervativní, nemáme potřebu měnit každoročně ozdoby na stromečku, naopak čím ozdoby více pamatují, tím lepší. Jsme asi tradiční rodina. O Vánocích u nás na stole nechybí rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát,“ prozradila.

„A Štědrý den je u nás také vždy ve znamení stejného scénáře. Od ranního probuzení, přes oznam, to holky ráno hledají po bytě malou drobnost, která oznamuje, že večer přiletí Ježíšek, procházku po Praze s návštěvou jednoho nebo dvou kostelů, někdy i malý výlet na Vyšehrad, kam jsem chodila jako malá. Někdy nám změní plány počasí, ale většinou to musí být přes kopírák přesně tak, jak jsme každoročně zvyklí,“ doplnila.

„Nemám žádná velká přání, jen to, abychom se s rodinou ve zdraví potkali a bylo nám dobře. Doufám, že i letos prožijeme Vánoce v klidu, bez zbytečných stresů a třeba i výjimečně uvidím v televizi nějakou hezkou pohádku,“ uzavřela Sabina.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám