Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Mojmír Maděrič se nemůže dočkat Vánoc. Údajně jejich příchod vycítí už několik týdnů předem. „Vždy v průběhu listopadu už Vánoce cítím. Je to pro mě taková zvláštní vůně, která tyto krásné svátky signalizuje,“ svěřil se nám herec. Prozradil také, že si potrpí na tradiční pojetí svátků.

„Jsme spíš konzervativní, takže žádné novinky nevymýšlíme, jen před večeří všechno připravíme ke stolu, od kterého už se nesmí vstávat. Několik Vánoc jsem díky zájezdům s divadlem strávil mimo domov, ale musím přiznat, že to bylo pro mě utrpení,“ přiznal Mojmír alias doktor Valenta ze seriálu Modrý kód.

O Mojmírovi je známo, že miluje jídlo, a dokonce v minulosti moderoval pořad o vaření. Čekání na zlaté prasátko tedy v jeho případě nepřipadá v úvahu. „Půst u nás v rodině nedržíme, i když tedy žádné jídlo nepřipravujeme. Každý si něco najde, když má hlad. Na Štědrý den už mám bramborový salát hotový z předešlého dne, takže mi už jen zbývá stáhnout, vyfiletovat a naporcovat kapra a zbytek už je pak opravdu na mých dětech,“ vysvětluje herec.

V dětství pro něj ale svátky představovaly malé trauma. Bál se, že pod stromečkem nebude nic mít. „Dostával jsem spoustu dárků, ale mí sourozenci si ze mne utahovali a tvrdili, že žádný dárek nedostanu. Proto jsem si každoročně pro jistotu koupil aspoň jeden sám,“ dodal s humorem Mojmír na závěr.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám