Hlavní obsah
Článek

Manželé Roman Vojtek (51) a Petra Vojtková vyrazili ještě před Vánoci na hory. Protože v Česku nejsou sněhové podmínky jisté, zvolili rakouský Nassfeld, kde si užili krásné čtyři dny, kdy brázdili horské svahy ostošest.

Na hory prý jezdí pravidelně a lyžují carvovým stylem bez použití hůlek, které by jim prý při obloucích překážely. Roman Vojtek se takto naučil lyžovat a jezdí mu to rychlostí Ferrari.

„Já jsem hůlky používala, ale pak jsem zjistila, že Roman jezdí strašně rychle, takže hůlky prakticky nepotřebuje vůbec, a abych ho dohnala, tak jsem hůlky zahodila taky,“ popisovala Petra. Nevýhodu má jejich bez hůlkový styl jedině ve frontě, protože bez zapíchnutých hůlek do země můžou Vojtkovi najet na lyže dalším lidem a při mírném stoupání se víc nadřou.

Vyšlo ale najevo, v čem se manželé neshodnou. Roman Vojtek má nejraději, když může vstát brzy a vyrazit na ranní manšestr. Pak jezdí jako drak. Zato Petra si ráda přispí. „Petra vstává v 10:30, jde na dlouhou, několikachodovou snídani, pak si jde odpočinout. Kolem jedné chodí na svah a kolem půl druhé už jde na oběd,“ dělá si z manželky legraci Roman.

„Já mám nejradši, když vstanu tak, abych byl na prvním manšestru a lyžoval tak do 16:30, možná s jednou pauzou,“ řekl dále. I on si ale na horách užije wellness a hotelový bazén, v čemž si s Petrou rozumí.

A co čeká pár v novém roce? „Hráli jsme spolu už ve třech muzikálech. Teď spolu v ničem nehrajeme, ale jsme v jednání s jistým divadlem a možná nás zase spojí v jedné činohře,“ prozradil Roman. Podle Petry Vojtkové to bude velká zkouška vztahu, když jim činohra dopadne. Oba ale věří, že jejich láska a respekt k sobě navzájem jsou natolik silné, že je tahle zkouška jen posílí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám