Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

K vánočním svátkům neodmyslitelně patří i pohádky. A v nich hrají hlavní roli většinou i půvabné princezny. Diváci nejvíce milují klasické pohádky, jejichž hlavní hrdinky jsou dnes již vyzrálé dámy či babičky, které na princeznovské role spíše už jen vzpomínají.

I tak to ale hereckým představitelkám princezen moc sluší i dnes. Stále oblíbená je Libuška Šafránková (†68), která si v pohádce Třetí princ zahrála princeznu ze skal a princeznu Milenu.

Zapomenout nesmíme ani na Michaelu Kuklovou (56) coby princeznu Jasněnku, která se zamilovala do ševce. A také na Andreu Černou (42) coby Elišku, která je sice ve skutečnosti dcerou mlynáře, ale jako „Princeznu ze mlejna“ ji do našeho výběru zařazujeme, protože chasník Jindřich (Radek Valenta) v ní našel tu pravou princeznu svého srdce.

Všichni si jistě pamatují i na hodnou princeznu Adélku z oblíbené pohádky S čerty nejsou žerty. Tu si zahrála Monika Stará (53), pro niž to byla jediná filmová role. Princezny často hrála i sympatická Ivana Andrlová (59). Která herečka je vám nejsympatičtější? Hlasujte v anketě pod článkem.

Která dáma je vám nejsympatičtější?
Libuška Šafránková
57,3 %
Michaela Kuklová
8,1 %
Andrea Černá
23,8 %
Monika Stará
4,3 %
Ivana Andrlová
6,5 %
Celkem hlasovalo 32510 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám