Hlavní obsah
Michael Švec
Článek

Stále větší obavy budí zdravotní stav <span class= (†53), který byl minulý týden hospitalizován ve vídeňské nemocnici s těžkým zápalem plic. Jeho blízcí sice ujišťují, že se zpěvákovi daří lépe, britská média se ale obávají, že je v přímém ohrožení života.

„Navzdory tomu všemu se George směje, každý mu přeje, ať už je mu lépe. Jeho stav se každou hodinou zlepšuje a snaží se být optimistou,“ řekl jeho přítel Fadi Fawaz (48).

Britská média přitom spekulují, že zpěvák jen tak tak utekl hrobníkovi z lopaty. „Je v kritickém stavu, což znamená, že by mohl umřít. Stále nevíme, proč zápal plic někoho zasáhne víc než jiné. Když jste ale ve středním věku a máte další problémy, jako třeba s imunitním systémem, vaše vyhlídky nejsou dobré,“ řekla deníku The Sun lékařka Carol Cooper.

Proč má George problémy s imunitou, nevysvětlila. Na internetu se ale objevily spekulace, že se u něj rozvinula nemoc AIDS.

Zpěváka podle listu o víkendu postihl syndrom akutní respirační tísně, zákeřná komplikace, která často končí smrtí. Způsobuje, že se pacientovi neokysličuje krev. Zpěvákovi zřejmě zachránila život speciální postel za v přepočtu tři milióny korun, jež nemocného naklání ze strany na stranu až do úhlu 40 stupňů. Tím snižuje tlak v plicích.

„Když plíce dobře nefungují, srdce musí více pumpovat, aby rozproudilo krev po těle, a snižuje to šanci přežít. Tato postel zkouší umožnit plicím fungovat, jak nejlépe mohou,“ vysvětlila lékařka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám