Hlavní obsah
Článek

Festival Art Basel, konající se jak v Basileji, kterou má v názvu, tak v Hong Kongu a Miami, patří k nejvýraznějším událostem uměleckého světa. Hosté a návštěvníci bývají svědky neotřelých počinů napříč žánry. Jeden takový v Miami připravila i módní značka Desigual ve spolupráci s choreografkou a performerkou Carlotou Guerrero.

Modelky a modelové přehlídky nejdříve protančili uličkou suplující molo, jíž zamířili na jakýsi podstavec ve tvaru obrovských schodů. Tam zaujali svá místa a postupně se při tanci začali svlékat, hladit, líbat.

Performance s názvem Love Different měla ukázat ty nejikoničtější kousky značky pro rok 2020 a zároveň vyzdvihnout „nejzákladnější a nejuniverzálnější akt lásky: polibek“. „Sdílejte prosím toto poselství lásky, multikulturalismu a rozmanitosti,“ vyzvala značka na svém instagramovém účtu.

Jednou z modelek byla i dcera královny popu Madonny Lourdes Leon, kterou choreografka postavila do centra dění.

Další modelka Kristen Alvarenga k projektu napsala, že ji donutil vykročit z komfortní zóny a akceptovat tělo. „Nemůžu ani vyjádřit, kolik vděku a lásky k tomuto projektu a lidem, kteří se do něj zapojili, cítím. Našla jsem ve vás svou rodinu. Tím, že jste mě akceptovali, jsme mi umožnili, abych akceptovala sama sebe. Za to budu navždy vděčná,“ uvedla k čerstvé zkušenosti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám