Hlavní obsah
Článek

Mise nový domov přinese další emotivní příběh. Moderátorka Tereza Pergnerová (49) nahlédne do života tatínka Tomáše a jeho rodiny, která v jeden moment přišla skoro o všechny své jistoty.

Už v dospívání Tomáš tušil, že jeho posláním je pomáhat dětem. Možná proto se stal učitelem a později se svou ženou ke svým čtyřem vlastním dětem adoptovali ještě čtyři další ratolesti.

Manželé se rozhodli pomoci dětem, které vlastní rodiče nechtěli, ať už kvůli hendikepům nebo jiným důvodům, a vynahradili jim nejen zázemí, ale i rodičovskou lásku, kterou potřebovali. Desetičlenná spokojená rodinka žila šťastně a skromně, stačilo jim, že mají jeden druhého.

Jenže před šesti lety nastal zlom. Rodinný domek v roce 2013 zaplavily povodně. „Strach z toho, že přijdeme o domov byl velký. Byla to asi jedna z nejhorších událostí v mém životě,“ vzpomíná Tomáš. Jako by toho ale nebylo málo, situaci neunesla Tomášova manželka, která jeho i všechny děti opustila. Ze dne na den zůstal táta Tomáš na všechno sám.

„Maminka se odstěhovala a moc mi chybí,“ říká smutně nejmladší, teprve šestiletý Mikuláš.

Ve zdevastovaném domě, který se pomalu ale jistě rozpadá, začal Tomáš sám vychovávat 8 dětí a usínat s každodenním strachem, že budou muset domov opustit, nebo že nezvládne všechny děti uživit.

Není ani divu, že pod takovým psychickým tlakem na něj dolehly zdravotní problémy a vytvořil si chronickou nespavost. Přes to všechno ale jeho kamarádi nikdy nezaslechli, že by si Tomáš na něco stěžoval. Myslí hlavně na děti, na jejich zázemí a vzdělání.

Pomocnou ruku této rodině nabídne tým Mise nový domov. Průběh rekonstrukce ovšem zkomplikuje zádrhel. Přestavba zaplaveného domu je tak finančně náročná, že rozpočet nestačí. Chybělo totiž neuvěřitelných 900 tisíc korun, které zkoušela Tereza Pergnerová se svým týmem sehnat i skrze diváky a po celou dobu tajně věřili, že nebudou muset osudem zkoušenému Tomášovi oznámit další nepříjemné zprávy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám