Hlavní obsah
Článek

Zatímco česká filmová kritika Karla Gotta (†80) za roli krále a kováře v pohádce Když draka bolí hlava příliš nepochválila, odborná porota mezinárodního filmového festivalu Kinoduel 2019 v běloruském Minsku byla zcela opačného názoru.

Nejen, že pohádkový film postoupil ze stovek uchazečů mezi tři finalisty v hlavní kategorii Nejlepší rodinný film, ale hlavně samotný Karel dostal speciální cenu za nejlepší mužský herecký výkon.

Karel Gott Když draka bolí hlava - oficiální trailer

Pohádka navíc sklidila v Bělorusku velký ohlas u diváků a je jen otázkou času, kdy se po Německu, Slovensku, Polsku, Maďarsku a Litvě představí televizním divákům i v Bělorusku. Celý tvůrčí tým v čele s dvojicí Petr Šiška a Dušan Rapoš nyní netrpělivě čeká i na zprávu z mezinárodního filmového festivalu Kids Universal film festival v tureckém Istanbulu, kde je pohádka rovněž v nejužším finálovém výběru a má velkou šanci na úspěch.

Naši televizní diváci se mohou na česko - slovenskou pohádku s Karlem Gottem a mnoha krásnými písničkami podívat už tuto neděli tedy 1. prosince večer na Primě.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám