Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Má za sebou pracovně nacpané období. Petra Černocká (74) uspořádala hned několik oslav svých sedmdesátých narozenin, kterým předcházela velká výstava osobních artefaktů v pražské Galerii 1, a předtím zvládla premiéru dlouho očekávaného představení Saxana v Divadle Studio DVA.

Představitelka Saxany z komedie Václava Vorlíčka (†88) Dívka na koštěti ale netušila, jak náročný úkol ji na jevišti čeká. „Když jsem zaznamenala, jak náročné to celé představení je, kolik techniky se skrývá v zákulisí, tak jsem nevěřila, že k premiéře vůbec dojde,” kroutila hlavou Černocká na vernisáži své výstavy.

Představení Šimona Cabana, který opět skloubil své profese scénografa a režiséra, je velmi technicky náročné. „Je to peklo. Nikdy nevíme, jestli o někoho v zákulisí nezakopneme. Ale pravdou je, že je to celé natolik synchronní, že k nehodě zatím nedošlo. To mě opravdu překvapilo, protože je to složité představení,” říká Petra, která obdivuje také své kolegy. „Lidé, kteří vzadu připravují scénu, se záhy převlečou a zpívají na forbíně,” říká Petra Černocká, která zároveň láká do divadla.

Reklama

Další články

Načítám