Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Slovenská divadelní a filmová scéna se jen těžko vzpamatovává z náhlé smrti herečky Moniky Potokárové (†27), která měla podle slovenských médií spáchat sebevraždu.

Herečku Slovenského národního divadla našel doma její manžel, taktéž herec Robert Roth (47), za kterého se mladá herečka teprve letos provdala.

„Moniku našel doma právě Robo. Je z celé události velmi zdrcený,“ citoval Nový Čas zdroj z hercova okolí.

Nečekaná smrt talentované herečky zdrtila i její kolegy. „Odpočívej v pokoji, děvčátko. Byla jsi jedním z největších talentů, které jsem poznala,“ napsala na sociální síti herečka Petra Polnišová.

Vzpomínal i zpěvák Adam Ďurica. „Jen jednou jsem si zahrál v seriálu, a to právě s Monikou. Je to velmi smutné, nemůžu tomu uvěřit,“ nechal se slyšet známý slovenský písničkář.

Truchlí i herečka Zuzana Fialová. „Moje nejmilejší děvčátko, budeš mi strašně chybět. Rozbilo mě to na tisíc kousků. Miluji tě. V přítomném čase,“ napsala na Instagramu herečka známá například z filmů Lidice či Skleněný pokoj.

Potokárová patřila k nejobsazovanějším herečkám v činohře SND, kde měla v repertoáru celkem 12 postav. Jako host vystupovala i v jiných divadlech. Členkou první scény se stala v roce 2016. V roce 2018 získala prestižní cenu Dosky.

Reklama

Další články

Načítám