Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Slovenské národní divadlo (SND) v pondělí potvrdilo úmrtí sedmadvacetileté herečky Moniky Potokárové. Podle slovenských médií spáchala Potokárová sebevraždu.

„Vedení SND přijalo s hlubokým smutkem zprávu o úmrtí popřední mladé členky činoherního souboru Moniky Potokárové. Naše kultura a umění v ní ztrácí jednu z nejtalentovanějších představitelek mladé herecké generace. Čest její památce,“ uvedla slovenská první scéna na svých oficiálních stránkách.

Herečka patřila k nejobsazovanějším v činohře SND, když měla v repertoáru celkem 12 postav. Potokárová vystupovala jako host i v jiných divadlech. Byla partnerkou herce SND Roberta Rotha.

Potokárová se narodila v roce 1992 v Prešově. Vystudovala herectví na bratislavské konzervatoři, navštěvovala ročník pantomimy na hudební a taneční fakultě Akademie múzických umění v Praze a poté absolvovala herectví na vysoké škole múzických umění v Bratislavě. Už v průběhu studia herectví vystupovala v činohře SND. Členkou první scény se stala v roce 2016. V roce 2018 získala prestižní cenu Dosky.

Reklama

Další články

Načítám