Hlavní obsah
Článek

Vánoční období má Leona Machálková (56) nejraději. Zatímco někdo na Vánoce a konec roku nadává, zpěvačka si poslední měsíc v roce užívá se vším, co k tomu patří. Ráda zdobí dům, peče cukroví a dodržuje tradice, až na zlaté prasátko.

„Přiznám se, že jsme jej nikdy nedrželi, můj syn, když byl malý, tak se o to snažil, ale potom se stejně přistihnul, že něco zbaštil. Rádi si jídlo užíváme, ale pravdou je, že se v naší rodině všichni neradi přejídáme,“ svěřila zpěvačka, která Vánoce tráví vždy s rodinou a nejbližšími.

„Jsme asi klasicky konzervativní, rádi se navštěvujeme s přáteli, chodíme rádi na procházky, kolikrát zajdeme i na nějakou výstavu a pamatuji si, že jsme si minulý rok společně s rodiči užili skvělý wellness a masáže. Sledování pohádek máme pochopitelně také moc rádi,“ prozradila Machálková s tím, že do teplých krajin cestuje až po Novém roce.

„Mám zkušenost s Vánocemi u moře, ale již delší dobu si potrpíme na oslavu Vánoc doma nebo na chalupě, později cestujeme na hory nebo za teplem,“ svěřila Leona, kterou také čeká řada vánočních koncertů a v lednu také velký muzikálový koncert v O2 areně.

Zpěvu se ale nebrání ani během svátků. „Zpíváme koledy, rozkrajujeme jablíčka, odléváme olůvko, pouštíme na vodě svíčky ve skořápkách,“ prozradila zpěvačka a dodala. „Ačkoliv vařím moc ráda, co se týče vánočního cukroví, stíhám napéct tradičně perníčky, linecké a kokosové pusinky. Zbytek obstará moje maminka a kamarádka Eva. Spoustu cukroví dostávám také od fanoušků. Před Vánoci mám profesně velmi rušno, tak je to také z těchto časových důvodů,“ řekla Machálková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám