Hlavní obsah
Článek

Lilia Khousnoutdinová, partnerka miliardáře a matematika Karla Janečka (50), se rozhodla pomoci ženám v nouzi a společně se zpěvačkou Patricií Fuxovou vytvořily charitativní projekt s názvem Jsem žena #jsembohyně.

Do projektu se zapojilo 13 známých žen, mezi kterými nechyběly například Tamara Klusová (36), modelka Veronika Kašáková (34), Emma Smetana (36), Andrea Kalousová, herečka Sara Sandeva (26) nebo třeba výtvarnice Léna Brauner. Všechny spojily své síly a nafotily unikátní snímky, na kterých každá představuje jednu slovanskou bohyni.

Hlavní bohyně a spoluautorka Lilia popsala, v jakých situacích se sama cítí božsky. "Jako bohyně s malým "b" se cítím často – např. když se mi povede nějaký projekt, spočinu v náručí svého muže nebo když se ke mně tulí děti. Jako Bohyně s velkým "B" se ovšem cítit nelze. Božství je něco, co nás přesahuje, je nekonečné a posvátné," říká Janečkova kněžka.

Kromě představení sebemotivačního deníku, který nese stejný název jako celý projekt, došlo i na dražbu snímků. Liliin portrét si domů nemohl odnést nikdo jiný než právě Karel Janeček, který jí byl na akci oporou a svou bohyni si vydražil za 73 tisíc korun.

Reklama

Další články

Načítám