Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Lenka Zahradnická patří do skupiny hereček, které focení prožívají jako nutné zlo. „Já se stydím. Jsem stydlivý člověk a moje obrana je začít se blbě smát, když nevím, jak se mám tvářit. Protože nejsem modelka a modelka nebudu. Vím, že to k té práci ale patří, takže to musím nějak vydržet,” uvedla sympatická brunetka.

Když ale Zahradnickou oslovili, aby zpropagovala charitativně-osvětovou kampaň „Mrkej a pomáhej“ a nafotila kalendář pro těžce postiženého chlapečka Marka Ference trpícího po vážném onemocnění locked-in syndromem, neváhala ani minutu.

„Když už něco fotím, je to většinou jen pro bohulibou činnost. Běžně se před objektiv, pokud to nejsou kamarádi, nestavím. Málokdy se nechávám fotit fotografy,” vysvětluje herečka.

Zahradnická se velmi brzy po narození dcery Jasmínky (2) začala vracet ke své profesi herečky, byť velmi pozvolna.

„Mohla jsem si to dovolit jen proto, že mám fungujícího muže, babičky i kamarádky. Dá se to zvládnout a mám toho tak akorát, takže to není na úkor ničeho, což je pro mne důležité,” říká Zahradnická, která působí hned na několika scénách a v různých projektech. „Hraji všude možně. V Divadle Palace - Penzion pro svobodné pány, Chvála bláznovství. V A studiu Rubín - Hubte trampy, V La Fabrice Prolomit vlny a pár dalších. Také mne můžete vidět v Ulici,” říká herečka.

Lenka Zahradnická nebyla jedinou známou tváří, která se stala součástí osvětové kampaně s názvem Mrkej a pomáhej. Vedle ní se v ateliéru vystřídali Jan Šťastný, Marek Adamczyk, Kristýna Leichtová, Dana Morávková, Denisa Pfauserová, Josef Carda či Kristýna Podzimková.

V rámci ní vznikají na pomoc nemocnému Markovi charitativní kalendář a podpisové karty se zmíněnými umělci. 29. února 2020 proběhne v pražském klubu Fuchs2 charitativní koncert, z jehož výtěžku bude hrazena péče pro nemocného chlapce, který je kvůli onemocnění uvězněn ve vlastním těle.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám