Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bývalý ruský voják Kirill Tereshin (23) si ke svým svalům, díky nimž si vysloužil přezdívku Pepek námořník, dopomohl kuriózním, a velmi nebezpečným způsobem - do paží si vpichoval olej synthol. Ten sice partii, do níž je vpravován, opticky zvětší, čehož je ostatně Kirill důkazem, jeho nekontrolované používání ale s sebou nese velká zdravotní rizika.

Konkrétně Kirillovi začala tkáň v paži odumírat a podle lékařů mu hrozila amputace, v krajním případě i smrt. Musel proto na zákrok, při němž mu část jeho „chlouby“ z levé končetiny odstranili. Podle operatéra Dmitryho Melnikova mladíkovi zatím vyjmuli asi čtvrtinu tkáně o váze 1,36 kg a tři litry tekutiny a čekají ho ještě další zákroky.

Podle svých vlastních slov chtěl mladý Rus v aplikaci oleje pokračovat i do jiných částí těla. „Paže byly jen začátek. Ale pak se objevily problémy, tak jsem s tím přestal,“ uvedl.

Operace, jakou byla Kirillova, prý nejsou v Moskvě výjimkou. „Už jsme viděli petrolej vpravený do prsou, zadků i jiných částí ženského těla. Varujeme, že je to extrémně nebezpečné,“ upozorňuje Melnikov.

Reklama

Další články

Načítám