Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Prvním muzikálem, který kdy Vašek Noid Bárta (43) viděl, byl Jesus Christ Superstar. "To mi bylo čtrnáct, a už tenkrát jsem si toužil zazpívat Ježíše a jeho píseň V zahradě getsemanské," vzpomínal Vašek, jemuž se tenhle sen splnil v Hudebním divadle v Karlíně.

"Začínal jsem tedy rolí Jidáše a nastudovaného jsem měl i Piláta. Z více než 200 odehraných představení jsem Jidáše zazpíval asi sto šedesátkrát. A zbytek už byl můj vysněný Ježíš. A abych na něj měl vzpomínku až do konce života, rozhodl jsem se Getsemany natočit i jako videoklip," vyprávěl.

Do Jeruzaléma se ale kvůli natáčení nevypravil. "Mám rád rakouské hory, kde je nádherná příroda, takže jsem točil tam. A bylo to docela dobrodružné, protože jsem měl s sebou i dceru Terezku. Na zádech jsem vlekl dvacet kilo vybavení, v náruči měl stejně vážící Terezku. A s tím jsem se musel brodit i ledovcovou řekou. Voda mi byla po pás a nohy jsem měl úplně fialové," svěřil drsné okolnosti natáčení Vašek.

Se záběry mu prý pomáhala právě Terezka. "Měl jsem s sebou takový malý pojezd, slider, se dvěma čudlíky. A ona je mačkala, když bylo potřeba znovu vracet záběry," popisoval, jak má šikovnou dcerku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám