Hlavní obsah
Článek

V těchto dnech proběhlo loučení s moderátorem Vlastou Korcem, který zanedlouho opět vyráží na nejdelší závod světa Rallye Dakar 2020. Již 41. ročník tohoto náročného závodu se bude poprvé konat v Saudské Arábii a celý svět má velká očekávání. Nikdo neví, co tam závodníky čeká, jaké bude počasí, ani jak je přijmou místní obyvatelé.

„Miluji Dakar, adrenalin, desítky hodin za volantem, nocování ve stanu v poušti i závodní šílenství, které to vyvolává. Jsem s rád s lidmi, kteří jsou na stejné vlně,“ přiznává Vlasta Korec. Na místě to bude jisté dobrodružství, protože závodníci musí striktně dodržovat pravidla organizátorů. Kromě absolutního zákazu pití alkoholu nesmí ani natáčet dronem.

„Letošní rok je plný nervozity a očekávání. Jižní Ameriku známe, víme, co nám tento kontinent umí nabídnout. Lidé jsou tam srdeční a nemáme strach z jakékoliv situace. Ovšem tato islámská absolutistická monarchie je pro nás velkou neznámou. Jak tak přemítám, jistě budeme mít obavu na většině míst vytáhnout kameru a fotoaparát, abychom mohli pracovat a neskončili v nějakém místním vězení,“ vysvětluje Vlasta Korec. Doufá však, že fenomén Dakar jim pomůže a basa se jim vyhne obloukem.

Stejně jako předchozí ročník, i tento bude moderátor připravovat každý den pořad pro Rádio Impuls a pro Českou televizi cestopis Dakar za oponou o Dakaru, Saudské Arábii a o všem, co se bude dít kolem.

A jaká místa jsou na závodním plánu? „Startujeme 5. ledna v bohaté Džiddě, kde jistě navštívíme největší mrakodrap světa Jeddah Tower, na trase máme třeba Rijád nebo Mekku. Pevný program však máme jasný: Každý den jeden díl pořadu Dakar za oponou – natočit dostatek zajímavého materiálu, sestříhat, namluvit a odeslat do televize, natočit reportáž do rádia a fotit a fotit,“ vypočítává Vlasta Korec. Celkem má soutěžní trasa téměř devět tisíc kilometrů a závod končí 17. ledna 2020.

Reklama

Další články

Načítám