Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Natáčení filmu s pracovním názvem Havel se blíží ke konci a jedny z posledních záběrů vznikly symbolicky v neděli 17. listopadu v den 30. výročí sametové revoluce. Je to zároveň den, kdy končí i samotný příběh filmu, snímek Havel se totiž inspiruje především osobním životem a disidentskými léty Václava Havla.

„Hlavní část filmu i závěrečných scén z ikonického vystoupení na balkonu Melantrichu už máme natočené, včetně záběrů zaplněného Václavského náměstí. Je skvělé, že jsme mohli využít právě výročí revoluce,“ říká režisér Slávek Horák.

Účastníci oslav 30 let svobody, kteří byli v neděli na Václavském náměstí, tak budou součástí filmu. Po skončení programu požádali tvůrci filmu prostřednictvím organizátorů oslav všechny přítomné, aby se otočili právě směrem k balkonu Melantrichu, z něhož Václav Havel, jehož hraje Viktor Dvořák, který je Havlovi neuvěřitelně podobný, pozdravil náměstí legendárním gestem „V“.

Emotivní scény vystoupení na balkóně a jeho zákulisí jsou hotové, svou filmovou podobu už má tedy i Václav Havel v revoluční době, tedy v takové, jak ho veřejnost zná nejvíce.

Reklama

Další články

Načítám