Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Britská moderátorka Jameela Jamil se proslavila díky roli v seriálu Dobré místo. Je ale také bojovnicí za pozitivní vnímání ženských křivek různých tvarů a velikostí. O tzv. body positivity hovoří často i na sociálních sítích.

V rámci této propagandy se nechala na obálku prosincového čísla časopisu InStyle zvěčnit se známou imitátorkou celebrit, herečkou Celeste Barber, která často přetváří profesionální snímky slavných a neskutečně tím baví svět.

Jameela Jamil a Celeste Barber na obálce InStyle

Moderátorka s herečkou se pokusily přetvořit legendární snímek Johna Lennona s Yoko Ono z obálky časopisu Rolling Stone z roku 1981. Barber ve stahovacím prádle se tulí k Jamil a tiskne jí polibek na tvář.

Originální snímek Johna Lennona s Yoko Ono z obálky Rolling Stone

Jameela, která se nedávno svěřila světu, že ve třiceti zkrachovala kvůli závislosti na nákupech, v rozhovoru pro magazín vysvětlila svůj postoj vůči ženské kráse. „Většina mých zdravotních problémů pramenila z toho, co jsem prováděla svému tělu, když jsem se snažila být hubená.“

Své problémy s ledvinou přisuzuje drastickým dietám, které v minulosti držela. „Je to kvůli všem detoxům a produktům, které jsem zkoušela. Proto jsem dnes tak zaujatá. Trpím kvůli tomu, že mi společnost vštěpovala, jakou mám mít velikost oblečení,“ vysvětlila.

Vnadná moderátorka trpí dysmorfickou poruchou a vnímá tak vlastní tělo jako nedokonalé. Musela se prý naučit vidět ho jinak. „Měli bychom být vděční za naše těla. Užívejte si život, dokud můžete. Jsme naučeni přemýšlet jen o zevnějšku, nikoli o vnitřní kráse, a to je špatně," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám