Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když napsala první knihu Taková ženská jako já, oslovení spisovatelka se zuby nehty bránila. Teď už ale i podle svého uvážení atributy této profese splňuje, jelikož pokřtila svoji druhou knížku. I tentokrát Uljana Donátová sáhla po ženské tematice, vyplývá to už z názvu knížky - Matka v trapu.

"Teď už můžu tento hrdý název používat, že jsem mimo jiné také spisovatelka," smála se Donátová, která se už roky věnuje public relation českých filmů, má jich za sebou čtyři desítky, a také karlovarskému filmovému festivalu.

V minulé knize se objevoval mezi reálnými hrdiny i duch, toho se tentokrát autorka vyvarovala. "Proti duchovi protestovaly kamarádky, takže v téhle knížce jsou pouze reálné postavy. Je to příběh o tom, že my všechny ženy, které máme práci, rodinu, děti a různé povinnosti, se určitou chvíli ocitáme v situaci, kdy máme pocit, že je toho na nás moc," naznačila děj Uljana.

Protože mezi hosty slavnostního křtu byla i režisérka Irena Pavlásková a vzhledem k Uljanině hlavní profesi nás zajímalo, zda autorka touží po tom, aby se její díla přenesla i na filmová plátna.

"Samozřejmě mezi filmaři mám spoustu přátel, kteří mě podporují a snad budou mít čas si knížku přečíst. A zfilmování? Kéž by! Ale sama vím, že vznik filmu je běh na strašně dlouhou trať. Takže přání je jedna věc, ale skutečnost je jiná," vidí to realisticky Donátová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám