Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po více než třech letech byla v Tančícím domě v Praze zahájena velká výstava v únoru 2016 zesnulého architekta a designéra Bořka Šípka. Předchozí vernisáže se tehdy už velmi těžce nemocný Šípek ještě zúčastnil, v průběhu jejího konání bohužel zemřel.

"Ta poslední výstava byla opravdu symbolická, jmenovala se Bořek Šípek - Out of Limits, a bylo opravdu velice dojemné a symbolické, že během té výstavy se opravdu mimo limity Bořek vzdálil," svěřila nám umělcova bývalá partnerka a matka jeho syna Artura Leona Machálková (56). Ona i Artur ostatně stále žijí v oklopení Šípkova umění.

"Máme toho doma spoustu a šetrně vše opatruju, zejména kousky, které jsou signované. Máme lustry, vázy, což se hodí, protože zpěvačka dostává často květiny. Jíme z jeho nádobí jeho příbory, pijeme z jeho sklenic. On byl velmi talentovaný, práce se mu dařila ve všech směrech, inspiroval se i na cestách, proto máme doma i spoustu toho užitného designu," vypočítala.

To nejdůležitější, co zpěvačce po architektovi zůstalo, je ovšem šestnáctiletý syn Artur, který jako by tátovi z oka vypadl. A prý nejen vizuálně. "Svoje geny opravdu nezapře a má po něm i spoustu vlastností, například klid a trpělivost. A má po něm i černý humor a sarkasmus. Kolikrát si říkám, že už jsem to někdy v životě slyšela," svěřila zpěvačka.

A co na to, že je označován za tátovu kopii, říká sám Artur Šípek, který momentálně studuje jazykové gymnázium? "Sám to nevidím, ale když mi to všichni říkají, tak na tom asi něco bude," krčil mladý muž rameny.

Tatínkův umělecký talent ale podle svých slov nezdědil. "Po mámě mám aspoň nějaký hudební sluch, ale že bych měl výtvarný talent? Ten je tam míň," míní Artur, který si sám ještě není jistý, jakou profesní cestou se vydá.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám