Hlavní obsah
Článek

Tomáš Řepka (50) zůstává za mřížemi. Soud v plzeňské věznici na Borech projednal v pondělí 11. listopadu jeho žádost (spolu s žádostmi několika dalších vězňů) o podmínečné propuštění a exfotbalistovi nevyhověl. Řepkova advokátka odmítla verdikt okomentovat.

Tomáš Řepka nastoupil do vězení.

Podle soudce Ondřeje Klůse byla Řepkova žádost zamítnuta z více důvodů.

Žádost o podmíněné propuštění podal Řepka příliš brzy, před uplynutím jedné třetiny trestu. Doba, kterou strávil ve vězení, podle soudce neprokazuje polepšení s ohledem na závažnost spáchaných trestných činů. Dále si Řepka dle soudu nevážil uložených podmínek a páchal před odsouzením další činy, svou trestnou činnost navíc bagatelizoval.

Řepka si odpykává trest za zpronevěru a poškození cizích práv. Koncem dubna letošního roku byl za prohřešky odsouzen k souhrnnému trestu odnětí svobody v trvání dva roky. Další půlrok mu přibyl kvůli jeho dřívějším podmínkám.

Tomáš Řepka byl odsouzen.

Výkon trestu bývalý fotbalista nastoupil 27. května ve věznici v Praze Ruzyni, odkud byl později převezen do Plzně.

Odtud Řepka v srpnu poslal dopis, ve kterém psal, že je to ve vězení „vlastně spíš lepší“, než čekal. „Nalhávat nikomu ale nic nebudu. Prožil jsem tady těžké chvíle i chvíle beznaděje,“ dodal.

Kateřina Kristelová navštívila Tomáše Řepku na Borech.

O možnosti, že se Řepkovi původní 2,5letý trest zkrátí, média informovala už v létě. „Do souhrnného trestu byly započítány odpracované hodiny obecně prospěšných prací v poměru jedna odpracovaná hodina – jeden den výkonu trestu odnětí svobody,“ uvedl mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 6 Martin Slováček s tím, že v případě Řepky by šlo o 293 hodin, a tedy i stejný počet dnů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám