Hlavní obsah
Článek

Ocitla se ve vybrané společnosti. Když se nedávno předávaly ceny Mistr zábavního umění, které si v minulých letech převzali například Karel Gott (†80) nebo Jiřina Bohdalová (92) a letos například Iva Janžurová (82), tedy nepopíratelní mistři humoru, nikoho to asi nepřekvapilo.

Za co ale dostala cenu pěnice, která vtipy před diváky netrousí? Umělecké sdružení Artes, které ceny organizuje, si možná všimlo toho, že ještě poměrně nedávno byla Magda Malá (56) kromě svého skvělého hlasu známá i proto, že se nebála nakojit dceru kdekoli na veřejnosti, to ale porotu nejspíš nepobavilo.

Hlasující dávají ceny i hudebníkům, letos ji dostal například i Petr Janda (81). A i když Magda Malá vypadá i ve svých dvaapadesáti stále jako holčička, má za sebou slušnou řádku let na pódiích.

„Téměř třicet roků jsem bavila diváky v muzikálech. Proto si nesmírně té ceny vážím, zvlášť proto, že je pocta dostat se mezi takové velikány české kultury a že o oceněných rozhodují zkušení kolegové kumštýři. Všichni na mě byli velmi milí, a protože jsem ještě nedávno jako divačka obdivovala v divadle paní Ivu Janžurovou, která je naprosto fantastická herečka, dojalo mě, že mě v hledišti chytla za obě ruce a byla na mě strašně milá. To byl zážitek k nezaplacení,“ řekla Super.cz Magda Malá, která ocenění získala jako jedna z mála ve své branži.

Kromě této dámy kdysi proslavené nenošením podprsenek a kojením na veřejnosti, Jandy a Janžurové ocenění obdrželi i Jiří Suchý, Jožka Černý, Stanislav Hložek, Karel Šíp a Zdeněk Troška.

Do Síně slávy zábavního umění pak byl uveden Josef Laufer. Předávání cen se koná každoročně, ještě loni ji získal Karel Vágner a do síně slávy Jiřinu Bohdalovou uvedl Karel Gott, na kterého se i tentokrát velmi vzpomínalo.

Reklama

Další články

Načítám