Hlavní obsah
Článek

Karel Gott (†80) byl totiž jedním z těch, kteří se v rámci akce Pinktober 2011 zúčastnili charitativního pomalování masek. Celebrity, které se do akce zapojily, dostaly čistě bílou masku a jejich úkolem bylo ji originálním způsobem dekorovat. A to pro Karla, který štětcem vládne téměř stejně dobře jako hlasem, nebyl žádný problém. Všechny masky jsou nyní v dražbě a výtěžek z nich bude věnován na boj proti rakovině prsu.

Masky českých celebrit si mohou lidé v těchto dnech prohlédnout v Hard Rock Cafe v Praze. Peníze z aukce, která probíhá na Aukru do 1.12., pak půjdou na výrobu preventivního DVD, na němž bude uvedena nová revoluční metoda hmatového samovyšetření prsu, která v ČR doposud není moc známá. Ženy se budou moci podle tohoto DVD naučit samy vyšetřovat.

Jak Karel Gott Super.cz prozradil, charitativní záležitosti mu i přes velké pracovní vytížení rozhodně nejsou cizí a vždy rád přiloží ruku k dílu. „Ten nápad vytvořit a nějak výtvarně pojmout masku, která bude symbolem projektu proti rakovině prsu, se mi velmi líbil. Protože mě malování baví, spojil jsem tak příjemné s užitečným. A jak mě napadlo ji pomalovat? Napadlo mě pojmout to trošku "piccassovsky", i když to není ani plátno ani olej,“ usmívá se Karel.

Kromě Karla Gotta se do akce zapojili například také Petr Kolář nebo Aneta Langerová, jejichž masky si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám