Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po vleklých zdravotních problémech odešla 28. října do hereckého nebe herečka Jana Drbohlavová (†78). S představitelkou zubaté učitelky z filmu Dívka na koštěti se ve středu odpoledne přišla rozloučit nejen její rodina, ale i fanoušci a kolegové z branže.

Se smuteční kyticí před 14. hodinou odpolední dorazila do strašnického krematoria v Praze například herečka Carmen Mayerová, dále Libuše Švormová nebo Dana Batulková. Poklonit se přišel také Oldřich Vízner, hudebník Jiří Stivín nebo bývalý manžel herečky Ladislav Županič.

Na herečku, která poslední roky dožívala v ústraní v domově důchodců, zavzpomínal také prezident Herecké asociace Ondřej Kepka. „Moje vzpomínka je velmi vzdálená. Je to rok 79 a začátek natáčení Arabely, ona hrála maminku Veroniky neboli Mařenky. Pak jsme se potkávali v dabingu, v rozhlase. Patřila mezi normální osoby s přirozeným talentem a šarmem, byla to perfektní ženská,“ svěřil na pohřbu Kepka.

Drbohlavová si za svůj život zahrála v několika desítkách filmů. Vedle toho byla známá také jako dabérka. V posledních letech propůjčovala svůj hlas postavě profesorky McGonagallové ve filmech o čarodějnickém učni Harrym Potterovi.

Reklama

Další články

Načítám