Hlavní obsah
Článek

Pořad Mise nový domov bude znovu pomáhat rodině v nouzi. Ve druhém premiérovém díle se představí Kamil, kterému se během jediné noci obrátil život vzhůru nohama. Ve spánku dostal mrtvici a do nemocnice byl převezen v kritickém stavu. Přežil, ale bez následků nezůstal. Celé jeho tělo je ochrnuté a může pohybovat pouze očima.

Situaci nese těžce hlavně jeho manželka Zdeňka. Když se s Kamilem seznámili, byla to pro ně druhá životní šance. Oba si prošli nešťastnými vztahy, kdy Zdeňku i se dvěma dětmi opustil manžel a Kamila jeho žena, která byla zvyklá žít si na vysoké noze, což z dlouhodobého hlediska Kamil nezvládal zajistit. Zdeňka s Kamilem v sobě našli spřízněné duše, a Zdenčini synové si s Kamilem dokonce vytvořili tak blízký vztah, že je přijal za vlastní. Sám totiž děti mít nemůže.

Po sedmi měsících krásného a šťastného manželství ale nastal zlom a Kamilova mrtvice změnila život celé rodince. „Ležel, třepal se, chrčel, nevěděla jsem, co mu je,“ vzpomíná rozechvělá Zdeňka. „Já jsem měl takovej zvláštní pocit, že tatínek umře,“ říká sedmiletý syn Lukáš.

Kamil je uvězněn ve vlastním těle, jeho mozek funguje, vše vnímá, na vše si pamatuje, ale nemůže mluvit a pohybový aparát také neposlouchá. Jediný způsob, jak může komunikovat je skrze počítač s lištou, který snímá jeho pohyby očí, které následně převádí na psané slovo.

Co prožívala Zdeňka, když viděla svého manžela bojovat o život, prozradila ve videoukázce.

Reklama

Další články

Načítám