Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Majk Spirit představil fanouškům nový song Navždy Mladý, který nazpíval spolu s Miťo Bodnárem a má být poctou v říjnu zesnulému zpěvákovi Karlu Gottovi (†80). Píseň odkazuje k hitu Být stále mlád (v originále Forever Young, 1984), který Gott nazpíval v roce 2001.

Song se v Gottově podání později dočkal i moderního hábitu. Nejdřív zpěvák spojil síly s německým raperem Bushidem v písni Für immer jung, později s Leošem Marešem.

„Snil jsem o spolupráci s tímto legendárním Maestrem, poslední rok jsem se o to i snažil a bylo to na dobré cestě... Když jsem se před pár týdny dozvěděl, že nás Karel opustil, představoval jsem si, že spolu děláme song a vznikla skladba Navždy Mladý,“ uvedl Majk svůj nový počin na sociální síti.

Fanoušci se, jako obvykle, rozdělili na dva tábory, přičemž kritikové jsou v tomto případě nebývale ostří. Negativně komentují jak nápad samotný, tak jeho provedení. „To není pocta, ale učebnicová neúcta vůči hudbě“, „No tak to je vážně tvůj největší propadák“, „Sláva na cizí účet“, „Prznění pana Gotta“ nebo „Karel se musí v hrobě obracet“, zní některé z ostrých vzkazů, které posluchači Spiritovi zanechali.

Na opačném konci názorového spektra pak panuje přesvědčení, často vyjádřené ne slovy, ale množstsvím srdíček, že jde o krásnou poctu a stylovku. „Krásné, dojala mě písnička, klobouk dolů, Majku, nezklamal jsi a Maestrovi by se to velmi líbilo,“ vzkazuje Majkovi jedna z fanynek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám