Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Radost mu působily nejen vyprodané koncertní haly plné fanoušků, ale také malování. Karel Gott (†80) volné chvíle často trávil u malířského plátna. Svá díla zpravidla neprodával, ale obdarovával jimi známé a přátele.

Už v loňském roce se ale do dražby dostalo zpěvákovo dílo. Obraz s názvem Oldřich Nový a Anny Ondráková se vyvolával za 250 tisíc korun a vydražil se za 1,4 miliónu. Nyní se do aukce dostal další Gottův obraz.

Jen krátce po odchodu zpěváka dala na své stránky významná aukční síň Galerie Kodl nejslavnější Gottův obraz. Dílo s názvem Mona Lisa namaloval v roce 2001 a bylo inspirované Leonardem da Vincim.

Zpěvák měl k obrazu zvláštní vztah a v minulosti tvrdil, že ho nikdy neprodá. Pravděpodobně ho ale někomu daroval. Vdova Ivana Gottová totiž s aukcí nemá nic společného. "O zmíněné aukci nemáme žádné bližší informace," napsala Super.cz mluvčí rodiny Gottových Aneta Stolzová.

Obraz, který roky visel v jeho vile na Bertramce, si může nyní pořídit kdokoli. Gottova Mona Lisa se bude dražit 1. prosince na Žofíně a jeho vyvolávací cena začíná na 350 tisících korun. Po loňském úspěchu s prodejem prvního obrazu se očekává, že by se finální cena mohla vyšplhat až na 2 milióny korun.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám