Hlavní obsah
Článek

Bára Jánová si během natáčecí pauzy primáckého seriálu Slunečná chtěla dopřát chvilku oddechu a poznání. Za cíl dovolené si zvolila Libanon, kde v době, kdy už seděla v letadle, propukly masivní protivládní demonstrace. Radost a těšení se na zážitky tak v okamžiku převážil strach a nejistota.

„Když jsme se o demonstracích dozvěděli, byli jsme už na cestě. Nevěděli jsme, do čeho jedeme, takže jsme pochopitelně měli strach,“ píše Bára, která v tu chvíli ani nevěděla, zda se vůbec z letiště dostanou do hotelu. „Naštěstí jsme přistáli hodně pozdě v noci a nepokoje se na chvíli uklidnily. Projížděli jsme tak městem plným popela, doutnajících popelnic a všude kolem bylo vysypané sklo a suť,“ popsala.

Den po příjezdu se prý demonstrace utišily, ale ne na dlouho. „Řekli nám, že po celém Libanonu jsou v ulicích miliony lidí a doporučili nám nepřibližovat se přímo do centra dění. Ale i tak byla atmosféra cítit po celém městě,“ píše Jánová, stále z Bejrútu, odkud se už několikrát snažili odjet, ale neúspěšně. „Třikrát jsme se pokusili opustit město, a třikrát nás na barikádách otočili a důrazně doporučili, ať to nezkoušíme.“

Libanon si Jánová vybrala proto, že země zatím není zaplavena turisty. „Tak se nám to povedlo,“ nepouští ji humor navzdory ne právě vydařené dovolené.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám