Hlavní obsah
Článek

Jeden patří k nejtalentovanějším zpěvákům u nás, druhý zase už léta baví národ svým herectvím a vtipnými scénkami v zábavných show. Český Terminátor i Jack Sparrow, pirát z Karibiku ze stejnojmenného filmu, jsou k nerozeznání od originálů. Uhádnete, koho takhle čeští umělečtí maskéři pro charitativní kalendář Proměny 2012: Biograf namaskovali?

Kdo hádal zpěváka Monkey Business Matěje Rupperta a herce Pavla Lišku, ten se trefil. Pro autory kalendáře, který vzniká na podporu Nadace Archa Chantal, bylo u Rupperta tvrdým oříškem nalézt vhodné apokalyptické místo na postavení scény. "Našli jsme ho na Rohanském ostrově, kde probíhá demolice starých průmyslových objektů a který je rejdištěm narkomanů a bezdomovců. Prostě nefalšované Los Angeles,“ říkají autoři kalendáře, fotograf Petr Kurečka a režisér Martin Škarpa. Samotná příprava Matěje trvala tři hodiny a místní bezdomovce prý Terminátor pořádně vyděsil.

S Pavlem Liškou byla postava Jacka Sparrowa již dopředu domluvená. "Společně jsme ladili detaily kostýmu i masky, Pavel byl perfektně připravený, svoji postavu znal dokonale. Johnny Depp by mě začít být nervózní z konkurence!" tvrdí autoři. Kromě Lišky s Ruppertem se v kalendáři objeví v převlecích za filmové postavy i tito muži a jedna žena: Bolek Polívka s Chantal Poullain, Jiří Bartoška, Tomáš Hanák, Jan Kraus, Jiří Lábus, Milan Lasica, Petr Nárožný, Viktor Preiss a Jiří Schmitzer.

Každý z nich v trochu jiném žánru, ale vždy ve filmových postavách, které všichni známe a milujeme. Těšit se tak můžete na Jokera a Tučňáka z filmů Batman a Batman se vrací, Jamese Bonda, upíra Nosferatu, Tootsie, Spocka ze Star Treku a další. Kalendář je již dnes k dostání na této adrese.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám