Hlavní obsah
Článek

Televize Seznam začala vysílat druhou řadu seriálu Lajna v hlavní roli s Jiřím Langmajerem (57) jako trenérem hokejové Slavie a někdejším reprezentantem Lubošem Hrouzkem. Ten, jak přiznal na slavnostní projekci, hokej přímo nesnáší. A veškerou zásluhu na tom, že Hrouzek na ledě působí věrohodně, připisuje kameramanům.

To jeho kolegové Václav Neužil a Tomáš Dastlík jsou na tom mnohem líp. Ani jeden z nich sice nikdy nehrál závodně, jen rybníkově, ale o to s větším zapálením.

„Pohyb na bruslích miluju. Hokej je můj nejoblíbenější sport. Byl jsem teď i na NHL na svých milovaných Chicago Blackhawks. Ty má ráda i má postava Robin Guha. Hokej jsem hrál jen rybníkově, ale celkem slušně. Jeden čas jsem trpěl tím, že jsem ho nehrál závodně. Miloval jsem zvuk dotyku čepele s pukem. To mi zůstalo, je to krásná hra,“ říká Neužil.

„Bruslení mám rád jak na ledě, tak na kolečkových bruslích. Dokonce mě v souvislosti s natáčením Lajny 2 napadlo, že bych rád sehnal nějakou partu rekreačních hokejistů a chodil s nimi pravidelně hrát. Koupil jsem si i nové hokejové brusle, které jsou už celkem profi, a hokejku,“ inspiroval seriál Tomáše Dastlíka.

I on hrál jen rekreačně a pro zábavu. „Profesionálně jsem nikdy nehrál, ale jsem ještě z generace, pro kterou bylo normální trávit odpoledne venku před barákem hraním fotbalu, nebo s hokejkou v ruce. Každou zimu nám rodiče udělali kluziště, tam jsem se naučil na bruslích a získal hokejové základy. Pocházím z Pardubic, což je hokejové město, čili jsem se jako kluk chodil dívat na zápasy,“ vzpomínal herec, kterého mohou diváci vídat v roli Míry Kouřila.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám