Hlavní obsah
Článek

Seriál Koruna (The Crown) ze života britské královské rodiny a jejího okolí si získal fanoušky po celém světě a pokračuje natáčením čtvrté řady. V té se nově objeví také postava Margaret Thatcherové, kterou ztvární herečka Gillian Anderson.

Netflix její účast potvrdil v září. „Jsem absolutně nadšená, že jsem se stala součástí týmu Koruny a dostala příležitost ztvárnit tak komplikovanou a kontroverzní ženu,“ reagovala herečka v prohlášení. Na první snímky Anderson v roli (někdejší) předsedkyně britské vlády, se podívejte pod článkem.

Seriál se těší přízni jak diváků, tak i odborné veřejnosti. Na kontě má Zlaté glóby pro Claire Foy, představitelku mladé královny Alžběty II., i za nejlepší dramatický seriál (roku 2017), ceny Emmy, rovněž pro Foy a pro Johna Lithgowa (představitele Winstona Churchilla) a mnoho dalších ocenění.

Ve třetí řadě se mezi nováčky objevily Olivia Colman nebo Helena Bonham Carter, které po mladších kolegyních převzaly role královny Alžběty II. a její sestry princezny Margaret. Bonham Carter uvedla, že se se zesnulou Margaret spojila pomocí média a princezna jí dala požehnání a několik rad, jak ji co nejlépe zahrát.

Reklama

Další články

Načítám