Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nestává se často, že by členové britské královské rodiny dávali televizní rozhovory. Během nedávné cesty vévody (39) a vévodkyně (42) ze Sussexu do Afriky na jeden došlo. Meghan hovořila například o charitativní práci, ale také o tom, jak těžké pro ni během těhotenství a po porodu bylo čelit výrazné mediální pozornosti a v nemalé míře kritice.

Rozhovor, jehož úryvek se objevil na internetu, vedl novinář a přítel prince Harryho Tom Bradby a je součástí dokumentu stanice ITV.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Clip from the upcoming documentary of Harry and Meghan. Meghan talks about the real pressures and impact going on being the scenes. It is truly heartbreaking to hear about the struggle she has had to endure. No one should ever have to endure the things she has and she has continued to go about with grace and dignity,rising about all of it even though it is extremely hard behind the scenes. It makes me sad to see how she has been treated. I’ve never really truly in depth said how I’ve felt about this but it not only has made me sad but disgusted. To say how I’ve truly felt through all this would take up a lot of space. I feel heartbroken for her. She has had to endure so much and has stayed herself. Even though I know it’s been extremely hard behind the scenes. Not even scratching the surface during her pregnancy things were said like “it’s not a real baby” and “why does she touch her belly so much” ,that’s just the start of what was said. You could go and say oh that’s just mean people,don’t listen and while that is what should be done, constantly hearing that everyday for literally every little thing she did has to have been hard. That’s not even going into depth on other heavy topics. On the flip side I’m so proud of Meghan for continuing to come out with happiness and compassion to everyone she’s met even though behind the scenes she has so much. #weloveyoumeghan

Příspěvek sdílený Meghan And Harry Fan (@meghanandharry1), Říj 18, 2019 v 5:51 PDT

S vévodkyní se Bradby bavil o tom, jak vnímá intenzivní pozornost, která je na ni dlouhodobě upřena a která se stupňovala a vyhrotila v době, kdy vyšlo najevo její těhotenství, a po porodu syna. „Evidentně vás chce (manžel Harry) chránit a stranit situací, kterými si podle něj prošla jeho matka. Je to delikátní oblast. Ale nevím, jaký dopad to mělo na vaše fyzické a duševní zdraví, všechen tlak, pod nímž jste byla...“ říká Bradby.

„Řekla bych... Podívejte, každá žena, hlavně když je těhotná, je zranitelná, takže to bylo skutečně náročné. A když pak máte novorozence, tak...víte? (Ano, je to dávno, ale vzpomínám si, odpovídá Bradby) A především jako žena, je toho skutečně hodně. A je to priorita, snažíte se být matkou nebo novomanželkou a je to... Ano. A děkuji za to, že jste se zeptal, protože není moc lidí, kteří by se mě ptali, jestli jsem ok,“ říká na záznamu Meghan.

„Takže vaše odpověď je, bylo by fér říct, že nejste moc ok? A že je to skutečně boj?“ ptá se moderátor. A vévodkyně odpověděla: „Ano.“

Vévoda ze Sussexu začátkem října vystoupil proti britskému bulváru, který osočil ze šikany a tvoření lživých kampaní proti jeho manželce. Královská rodina také podnikla právní kroky proti médiu, které zveřejnilo pasáže ze soukromého dopisu otci, jenž Meghan napsala.

„Viděl jsem, co se stane, když s někým, koho milujete, zacházejí jako se zbožím. Ztratil jsem matku a vidím, jak se moje žena stala obětí stejných mocností,“ uvedl mimo jiné v písemném prohlášení. Právě na toto Harryho tvrzení o matce Dianě, která zemřela po havárii v pařížském tunelu, Bradby při rozhovoru poukazoval.

Sám za sebe Harry zažaloval i britský The Sun. „Jménem vévody ze Sussexu byla u vrchního soudu podána žaloba ohledně nezákonného odposlechu zpráv z hlasové schránky,“ informovala Harryho mluvčí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám