Hlavní obsah
Článek

Herečka Helen Mirren (78) představila svůj nový projekt, čtyřdílné drama Kateřina Veliká, v němž ztvárnila hlavní roli ruské carevny. V losangeleském muzeu Hammer je uvedla po boku kolegy Jasona Clarkeho.

Na premiéru Mirren dorazila v ohromném tyrkysovém modelu složeném z šatů a kabátu, který byl moderní variací na bohaté dobové kostýmy, jež ve své roli oblékala. S šaty barevně sladila i výrazné tyrkysové šperky a k tomu zvolila fialové psaníčko.

Před svůj obraz jako Kateřiny Veliké předstoupila mj. s režisérem Philipem Martinem či s představitelem politika, rádce a milence Grigorije Potěmkina Jasonem Clarkem. Rolím Mirren a Clarke dostáli skvěle, když se před fotografy objali a herečka se nechala o 24 let mladším kolegou i políbit.

Padesátiletý Clarke má na kontě jak seriály, tak i filmy, z nichž nejznámější jsou Velký Gatsby, Úsvit planety opic nebo Mudbound. O své nejnovější roli říká: „Je (Potěmkin) teatrální a velice emociální, agresivní i něžný. Je zatraceně dobrý, miluju ho!“

S Mirren se Clarke potkal už v minulosti při práci na filmu Winchester: Sídlo démonů. Během natáčení se tak spřátelili, že to byla právě Helen, která kolegu navrhla na roli Potěmkina. S tím, že vypadá „velice rusky“. „Budu to brát jako lichotku,“ smál se v reakci Clarke.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám